Dzīvojoties savā purvā un nedaudz iefanojot par tādām biki novecojošām tehnoloģijām, kā CB rāciju sakari sagribējās nedaudz pacelties virs zemes,

kā arī citu iemeslu dēļ:
-> patreiz negribas neko lielu un pamatīgu būvēt,
-> man tur tāpat vajag kādus pāļus cauri kūdrai izbakstīt, ja grib ko lielāku,
-> kokus varētu tīri labi izmantot, lai uzstutētu antenu biki augstāk,
-> ir pateicīgs lielu egļu puduris, kurā to varētu realizēt,
-> gribās kaut ko savādāk - tā lai ir interesanti.
Pirmais, kas sākotnēji mani mulsināja, bija stiprinājumi pie dzīvā koka.
Ar tiem idejiski nu puslīdz esmu ticis skaidrībā. Sākotnējie atslēgas vārdi ir "treehouse fastener".
Pamatā ļoti izturīgas speciālas bultskrūves kombinētas ar dažāda veida kustīgiem savienojumiem.
Tām jābūt diezgan pamatīgām un jāspēj izturēt vairākas tonnas. Problēma nedaudz tāda, ka pie mums mājas kokos nav īpaši izplatītas un šādi dzelži standartā netirgojas.
Jautājums vai pirkt aiz dīķa un sūtīt šurp - ticami, ka varētu sanākt padārgi, jo tie dzelži ir gana pamatīgi un smagi.
Šķiet meklēt tepat meistarus un atbilstošās tērauda markas varētu būt labāks risinājums.
Par konstrukciju kā tādu vēl domāju - vai kaut ko salīdzinoši klasisku (kastīti), vai kādu kupola variantu.
Vieglums šeit ir svarīgs - karkasa dēļ kāds kupols varētu dod minimālo apjomu/massu, bet kā nodrošināt vieglāko ārējo mitrumizturīgo slāni, pie tam ņemot vērā, ka daļa noteikti būs koka ēnā. Kastītes variantam nokrišņu izturībai savukārt pietiktu ar pietiekami labu virsējo jumta plakni. Doma arī ka kādam minimālam siltinājumam būtu jābūt, tā lai var padzīvoties arī kādā nedaudz drēgnākā laikā.
Ar konstrukcijas izvēli arī nedaudz saistīta stiprinājumu principa izvēle - iekārtais vai iesēdinātais.
Super incanti, protams, būtu iekārts kupols/bumba, bet pagaidām pētu cik tas reāli...
Priecāšos par jebkuriem komentāriem iz pieredzes! ;-)