Sveicieni, šmucspainavniekiem!
Ar Jetija gādību esmu ticis pie jonizatora, pēdējās versijas. Nu jau kādu brīdi izmantoju un esmu solījies dot informāciju par saviem novērojumiem, sajūtām un eksperimentiem. Tuvākajās dienās pasūtīšu ORP un PH mērītājus, kad tie būs pienākuši, tad varēšu savus novērojumus pamatot arī ar kādiem precīziem datiem. Pēdējā pusgada laikā esmu izlasījis milzum literatūras par jonizētā ūdens lietošanu, pielietojumu un eksperimentiem. Taču, vadoties no grābekļu kāpēju meistaru ilggadējās:) pieredzes, arī es esmu nonācis pie secinājuma, ka visam rakstītajam ticēt nevar un viss ir jāizmēģina uz savas ādas.
Dzeršanai ūdeni ņemu no avota, kas atrodas 1,5 km no manas mājas. Tas ir labs ūdens ko dzeru un lietoju ēdienam jau 14 gadus. ūdenim gan ir padaudz kaļķis, bet tas jonizēšanās procesā nosēžas spainīša dibenā. Dzeru jonizēto ūdeni katru dienu. Man tas gan ļoti garšo. Citreiz sanāk izdzert dienas laikā pat 2 - 3 litrus, citreiz puslitriņu. Pirms kāda mēneša biju izmērījis siekalu PH un tas man bija ideāls. Bet tas izskaidrojams ar to, ka diezgan bieži iedzeru vakarā mazliet sodas ūdeni. Pirmajās dienās, kad sāku lietot bija vērojamas vakarpusē nelielas vieglas galvas sāpes. To izskaidroju ar savu piesārņotību un arī ar to, ka manam organismam mazliet šobrīd trūkst magnijs B6, selēns un citi minerāļi un vitamīni. Pēdējo gadu stresi ir krietni pasmēlušas manas rezerves. Vēl galvas sāpju(teicu, ka tās bija ļoti vieglas) iemesls varētu būt tas, ka sāku lietot jonizēto ūdeni un pamazām atsakos no kafijas. Izlasīju šajā pat topikā, ka kafijas atkarība ir problēma:).
Pēcāk, jau kādā ceturtajā dienā ar galvu viss bija kārtībā. Ūdens paaugstina tonusu, tas ir jūtams, esmu novērojis, ka varu mierīgāk uztvert stresa situācijas un vairs tik ļoti necepties, galva strādā skaidrāk. Jonizētā ūdens lietošana diezgan būtiski samazina apetīti(tie, kas mani pazīst, zina, ka man šis jautājums ir būtisks, jo mīlu labi un daudz ēst

). Bija dienas, kad brokastis vēl nebiju ēdis ap plkst. 13.00, lai gan rīts jau sākas 7.00 un izsalkuma sajūta ir minimāla. Esmu sācis mazāk ēst(sasodīts, vairs nevaru apēst tik lielas porcijas kā biju pieradis!

) Var jau protams būt, ka tas ir placebo, bet šķiet, ka garastāvoklis arī ir labāks un noturīgāks. Par cik sieva mīl saldētavā sasaldēt dažādas dabisko zālīšu novārījumus un sulas, ko lieto sejas kopšanai, tad sasaldēju arī jonizēto ūdeni. Mēģināju no rīta ar to notīrīt seju, kā to dara sieva, brrr...secināju, ka sievietēm patīk sevi mocīt, ka tā nav mana ikdiena. Taču efekts bija labs, vaigi rozā bija visu dienu

.
Kā vēl izmantoju jonizēto ūdeni? Mazgāju ar to zobus, izmantoju mazgāšanās procesā arī sodu un mani dabiski latviski dzeltenie zobi jau jūtami mainījuši krāsu uz balto pusi, tas nozīmē, ka varēšu ietaupīt uz zobu higiēnista rēķina. Reizēm, no rīta muti izskaloju ar mirušo ūdeni. Esmu atklājis ka pēc nedēļas ilgas ūdens lietošanas vairs neasiņo smaganas(man bija ar to problēmas) un rūķīši pa nakti spēj mazāk pietaisīt muti:). Secinu, ka uzlabojas mikroflora mutē.
Pašlaik esmu podiņos iesējis dažas garšvielas un daļu no tām laistu ar jonizēto ūdeni. pagaidām vēl nav pārliecinošu rezultātu, eksperiments turpinās. Plānoju siltumnīcā tomātus un gurķus šad un tad palaistīt ar jonizēto ūdeni. Lasīju literatūrā, ka skābais ūdens ir lielisks aizsargs pret dažādiem kaitēkļiem un slimībām. Vasarā būs iespēja izmēģināt.
Tagad mazliet par skābo ūdeni. Man tas dikti patīk!

Mirušais ūdens ir ļoti skaistā dzeltenā krāsā, mazliet smaržo pēc dezinfekcijas līdzekļiem, ko izmanto slimnīcās un ir skābs, kā citronūdens bez cukura. Ar skābo ūdeni pamēģināju nomazgāt spoguli. Tīrās viegli, bet vēl ir jāeksperimentē. Domāju, ka nepieciešams skābajam ūdenim ļaut nožūt un šķiet, ka tas kaut kādā veidā atgrūž ūdens tvaikus vannas istabā. Bet tas bija tikai viens mēģinājums, vēl jāeksperimentē. Pēc Termīc ieteikuma, esmu dažas reizes pamēģinājis ar rokām izmazgāt zeķes gan jonizētā, gan parastā ūdenī. Ieliku katru zeķi savā traukā, vienā ar parastu ūdeni, otrā ar jonizētu un vienkārši ar rokām maisu. Šķita, ka jonizētā ūdens trauks kļuva netīrāks, nekā parastajā. Vēl neesmu eksperimentējis ar dažādiem mazgāšanas līdzekļiem, bet to vēlāk. Doma tāda, ka kādreiz šmucspainavieši varētu uztaisīt caurplūdes jonizatoru veļenēm un trauķenēm, kas ļautu ietaupīt mazgāšanas līdzekļus. Bet šajā lauciņā vēl eksperimentēšu visas vasaras garumā.
Bērnam sasāpējās vēders un iedevu malciņu skābulīša, vēdersāpes mitējās. Iespējams, ka bērns pēc vakariņām bija padzēris parastu ūdeni un kuņģa skābe nespēja tikt galā un ar skābo ūdeni tika stimulēts gremošanas process.
Ar nazi iegriezu pirkstā, brūci apstrādāju ar mirušo ūdeni, mazliet tā kā sūrkstēja, bet nākamajā dienā pat nebija apsārtums un brūce sadzija dažās dienās.
Vienam manam zirgam ir problēmas ar spalvu, tā krīt ārā(ne ziemas, bet pa pliko), veterinārs saka, ka tas esot splavgrauzis, ir tāds parazīts, kas grauž spalvu, mazāks par utīm, nevar pamanīt. Sākam apstrādi ar mirušo ūdeni, redzēsim kāds būs rezultāts. Ārsts saka, ka spalvgrauzi ar šo ūdeni varētu nogalināt, bet spalvām tas neko nedos.
Vēl esmu mēģinājis kājas mazgāt ar skābo ūdeni. Rezultāts - pēdas krietni mazāk svīst. Bet, droši vien tas ir jādara samērā regulāri.
Vēl ir čupām idejas, kur un kā izmēģināt šos ūdeņus, bet ja kādam ir arī kāda ideja, tad dodiet ziņu. esmu atvērts eksperimentiem:)